RECEPTES

CALÇOTS ARREBOSSATS

calçots arrebossats amb salsa romesco

És temps de calçots.  I els fans d’aquesta varietat de ceba tendra ja fa uns dies que l’estem gaudint. Qui pot dir que no a fer una bona calçotada, el foc, la brasa i totes les verdures que podem fer per acompanyar. I és que tot té un gust especial quan es fa al foc, i els calçots també. Però no hem d’esperar al diumenge per gaudir d’aquesta  deliciosa verdura, cada dia podem fer alguna recepta on incloura-la, i si ets dels que no tenen possibilitat de fer foc a casa, la recepta d’avui de calçots arrebosats us encantarà. Preneu nota:

INGREDIENTS

 

 

 • Calçots
 • 2 ous
 • Farina

Doncs els ingredients per arrebossar són els clàssics de sempre: farina ous, i els calçots obviament. Si teniu intolerància al glutren podeu fer servir farina d’arros de moresc o de serraí, us quedaràn ben bons. I per arrebosar podeu fer servir l’ou o si no mengeu productes d’origen animal podeu fer una tempura amb farina i aigua.

ELABORACIÓ

Tallar arrels i la part verda

Ara és el moment de treure la capa de pell més superficial del calçot que és la que té més terra.

I a continuació li passem aigua per acabar-los de netejar

I un cop nets comencem a arrebossar. Com us hem explicat abans es pot fer amb o sense ou i podem fer servir diferents tipus de farina segons les necesitats o preferències(intrgral, sense gluten, blat, espelta i una infinitat de varietats). En aquesta ocasió els hem fet amb ou fent servir 2 tècniques per arrebossar.

PRIMER TIPUS D’ARREBOSSAT

Passem el calçot per l’ou

I enfarinem inmediatament

SEGON TIPUS D’ARREBOSSAT

Barrejem els ous amb la farina ( la quantitat de farina a ull) fins que quedi una massa líquida. i introduim els calçots en aquesta barreja, que quedin ben coberts.

I un cop el tingeu arrebossats de la manera que més us agradi, escalfem una paella amb oli, nusaltres no combrim tot el calçot amb l’oli, si no que l’anem girant. perque tot i que és una recepta de fregit, mirem de no ficar-ne tamt i quan els treiem de la paella els deixem escorre amb paper de cuina absorvent. De tant en tant ens permetem algun fregit amb oli de qualitat i bons ingredients.

Aquests calçots arrebossats també es poden acompanyar amb salsa romesco. ja sabeu que d’aquesta salsa hi ha moltes variants nusaltres hem fet servir aquests ingredients…

INGREDIENTS SALSA ROMESCO

 • 2 tomàquets
 • 2 dents d’all
 • Oli d’oliva verge
 • Troçet de pa torrat
 • Troset de nyora
 • Ametlla o avellana torrada
 • Sal
 • Pebre
 • Raig de Vinagre

ELABORACIÓ

Aixafem els alls i els passem pel foc o els torrem en una paella sense oli. Passem per la paella també els tomaquets. I torrem les ametlles o les avallenes. Si no en teniu senceres, la salsa també queda bé torrant farina de ametlla i així ens costarà menys picarles. Fiquem els fruits secs, els tomaquets, la nyora, l’oli d’oliva, el troçet de pa torrat, el raig de vinagre, la sal i la pebre en el pot de la batedora de mà y triturem tot fins que quedi una salsa espeseta.

i ja tenim la salsa feta per anar sucant els calçots

Calçots arrebossats amb salsa romesco, una recepta fàcil i boníssima. Feta amb ingredients de qualitat, frescos i ecològics dels conreus de Greenhort. Estem en temporada de calçots. Greenhort els cull per tu, t’els porta a casa i vusaltres només els heu de cuinar i gaudir de l’aroma i el gust d’aquesta recepta.